Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

Teater, dans och sång då eftisarna firade 130-årsjubileum

Barnavårdsföreningens sex eftisar firade organisationens 130-årsdag med muffins och teaterföreställningen Rosa Indigo. Upp till 360 barn fick ta del av den interaktiva föreställningen som bjöd till dans.

Teater, dans och sång då eftisarna firade 130-årsjubileum -artikelms bild
Eftisbarnen dansade i takt med Rosa Indigo. Bild: Barnavårdsföreningen

Teatergruppen Barnens Estrad turnerade på Barnavårdsföreningens eftisar i Helsingfors i början av september i äran av organisationens 130-årsjubileum. Under festveckan spelades pjäsen Rosa Indigo för över 360 barn på Barnavårdsföreningens eftisar. På enheterna dukade ledarna fram med muffins för barnen och dekorerade lokalerna med färgglada vimplar. I ledning av Rosa Indigo dansade efitsbarnen till musiken och stämningen var i taket. Föreställningen avslutades med att alla barn sjöng ”Ha den äran” till jubilaren Barnavårdsföreningen.

Föreställningen har två viktiga teman som också speglas i Barnavårdsföreningens eftisverksamhet: rörelseglädje och positiv kroppsuppfattning. – Isabella Franck.

Teatergruppen Barnens estrads föreställning Rosa Indigo är en musikalisk och interaktiv pjäs som bjuder till dans. Föreställningen handlar om Alissa och Roya, som tillsammans utgör popgruppen Rosa Indigo. Under en av popgruppens konserter bubblar trubbel fram från kulisserna, men genom att se det fina i både sig själv och varandra löser Alissa och Roya alla motgångar.

– Föreställningen har två viktiga teman som också speglas i Barnavårdsföreningens eftisverksamhet: rörelseglädje och positiv kroppsuppfattning, berättar Isabella Franck, chef för Barnavårdsföreningens eftermiddagsverksamhet. På Barnavårdsföreningen uppmuntras barnen att röra på sig på ett mångsidigt sätt bland annat genom dans, lekar och olika sportgrenar. Barnen får också stöd i att vara sig själva, vilket är en viktig del av att bygga en positiv relation till sig själv och sin kropp.

Barnavårdföreningens eftisar i Helsingfors

Meningsfull eftermiddagsverksamhet för skolbarn på svenska i Helsingfors. Trivsam och mångsidig verksamhet som utgår från barnets bästa.

Bekanta dig med våra eftisar
Isabella Franck

Ta kontakt

Isabella Franck

Isabella jobbar som chef för eftermiddagsverksamheten. Hon leder och koordinerar verksamheten på våra eftisar och läger för skolbarn.

+358 40 759 0251
Tillbaka upp