Vi i klassen


Behöver din förskolegrupp eller skolklass öva på samarbete och sociala färdigheter? Är eleverna och lärarna obekanta för varandra eller kunde stämningen i gruppen vara bättre? Behöver du tips och inspiration för hur du kan öka trivseln i din förskolegrupp eller klass? Då är Vi i klassen något för er!

Vi erbjuder Vi i klassen kostnadsfritt till hela förskolegrupper och lågklasser i Nyland och Österbotten. Tillsammans med eleverna jobbar vi kring teman som sociala färdigheter, samarbete, respekt, känslor och självkänsla. Verksamheten skräddarsys tillsammans med personalen för att passa gruppens behov.

Vi erbjuder tre olika Vi i klassen-paket:

  •     Mini (2x45min)
  •     Medium (6x45min)
  •     Mega (10x45min)

Verksamheten består av praktiska övningar, diskussioner med hela gruppen, självständiga uppgifter och grupparbeten. En del av lektionerna leds av förskoleläraren eller läraren. I alla Vi i klassen-paket ingår en föräldrakväll.

För personalen erbjuder vi inspirationsträffar (1,5–2h) där personalen får ta del av Vi i klassen-handboken och får tips och idéer om hur de själva kan jobba med bl.a. sociala färdigheter, samarbete och självkänsla i gruppen.

Se våra Vi i klassen - filmer på Youtube. Praktiska övningar om bland annat självkänsla, koncentration och kreativitet. 
 

Ladda ner eller beställ
Vi i klassen handboken 

 

Ta kontakt om du vill boka oss eller veta mer!


Eva Söderlund

Sakkunnig inom barn-och familjearbete
050 564 2920
eva.soderlund@bvif.fi
 

Vi i klassen är en del av Barnavårdsföreningens förebyggande skolverksamhet och finansieras av STEA.